har inte tid

att uppdatera... har prov imorgon måste pluggaaaa. Skriver mer en annan dag, sry...

Nytt?

Ny header? Svar; JAAA, måste behövas!!
Ny design helt och hållet? Svar; JAAA!!
Någon som är bra på detta och gör det utan kostnad? Ronjaaaa??? Du kan ju lxm lite. ;)
Hör med Emmyyyyyyyyy åxå dåe. :D



G R Y M T med bigga bokstäver!





CELINE, skulle du se den, här har du den!

Piggelina fredag och lördag 28&29

I fredags blev det skogstur och lite bana. Gick bra. Inget nytt och säga faktiskt. :)
Travade och skrittade, hade ett bra tempo, riktigt nöjd!
-
Idag (lördag) lonerade jag henne, Chrisse gav mig lite tips, jag jobbade även henne lite från marken, att hon skulle stanna när jag stanna och inte springa över mig som hon gjorde. Utan hon stannar när jag stannar, beröm och om hon förösker springa över mig backar jag henne.
Fick även testa på Svensken, betydligt svårare att rida än Pigge, mer liksom, svårt att förklara. Inte likadant som "Pigge-ridning", båda har lite vilja i sig, eller aah, liksom LITE! Haha! Fin var han, mycket knappar som jag måste hitta. Blev utan stigbyglar, att träna lite på sits och balans. Han har även mycket större steg än Pigge, konstigt? x)
Lärorik dag! Imorgon kommer Erica och rider Pigge. Ska bli roligt få se hur Pigge reagerar när matte kommer och hälsar på! :D

Dag 11 - En låt som påminner om en häst du älskar



~ när alla stjärnor slocknar lyser du ~
Jag saknar dig som f'n! Bara jag fick träffa dig igen, fick veta hur du mår. ♥

Dag 10 - 10 saker du inte visste om mig

.. Jag
.. orkar
.. inte
.. komma
.. på
.. något
.. till
.. denna
.. dayshitvafandenuheter,ochinteimorgonheller,aldriginmylifeantarjag
.. right?

Tio punkter du INTE visste om mig. ;))

orkar seriöst inte tänka om något ni inte visste om mig. Boooooring. Nu ska jag publicera detta inlägg.

Piggelina 25 - 26 oktober

Tjugofemte:
Oväntat ridpass på banan. Red i mjukisar och halvtrasiga gympaskor, haha! Barbacka, gick riktigt bra ändå. Min sits när jag rider barbacka har blivit grym sedan tidigare! (y'
Alltså jag slappnar av i rumpmusklerna och känner det. Det kunde jag inte förut. x)
Värmde upp henne på långa tyglar och kortade upp vartefter. Jobbade med traven på volter, ena volten över bom och andra volten utan.
Gick bra och är nöjd, skrittade av henne med en snabbis ut i dimman.
Tjugosjätte:
Red på banan idag med, dock gick det sämre. Seg som sat'n och kicka när hon inte villa, haha! Celine filma också. OMG! Har även inte sett på alla filmer hon har filmat, så jaaaa.. Körde lite bågar, trav över bommar och galopp mest på fyrkanten. Fick vara med om en hel del kickar innan hon gav upp och gjorde som jag sa. Red rättare sat som en stor, fet kråka.

Efteråt skrittade vi ner på en åker, travade lite och så galopperade jag lite, bara lite mot Celine... Ja, hon tyckte det va shitkul och rejsade lite, hahahaha! Asgarva som tusan efteråt. Annars är jag nöjd över ponnyn och mig själv som kämpade till döds för att få Pigge att trava. x)

Kanske någon gång lägger jag upp filmen när vi rejsade. ;P


Från i somras.

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Någon jag skulle vilja byta liv för en dag, och varför? Alltså, jaaa. Skulle ju vara grymt och byta liv för en dag med Angelica Augustsson alltså, men även någon av de stora hästbloggarna typ som Nellie Berntsson, Sara Carlsson eller Johanna Grant. :)
Skulle vara helcoolt att delvis tävla höga klasser eller se hur en storbloggares liv ser ut utanför bloggen.

Bad update...

Dålig uppdatering pga. att jag inte haft tid! Ska försöka med uppdatering senare. Morsning! :)

Rött är sött

Snabbgjord outfit, redigerat stigbyglarna och schabraket bara på skojskull.
Jag vet att jackan, schabraket och stigbyglarna inte har samma färg, jag höll på att bli galen när jag redigerade och orkade inte göra seriöst. Haha!
Tycks över allt annat, notera även att kvalitén inte är den bästa.

Snart

Ska jag till stallet och rida ut Pigge, Svensken blir körd medans vi gasar bakom, hur jäkla nice som helst! Hoppas hon skärper sig! :))
Enjoy till senare!

Dag 8 - Min största rädsla inom ridsporten

~ bilden kan ju tala för mig ~

Piggelina 20 oktober

Red en mysig tur i mörkret med á lá blingisar och pannlampa. Myyysigt! Travade på grusväg, tränade lite på ''travigångsättningarna'', gick inte helt lyckat alla gånger. Hon var lite smått tjurig i stallet, hellre det än tjurig i hagen när man ska ta in henne. Det var hon inte idag, kom när jag lockade på henne. :)
Red i renskinn och vilken skillnad det var när man har ridit med sadel ett par gånger, shiiiiit, traven var helt annorlunda!


old pics från arkivet, sitter på data som inte har bilder.

Sista dagen...

Sista dagen innan tonåren är framme, sista dagen som tolvåring. Hur ska detta sluta? Sista dagen innan den jobbiga tiden som tonåring börjar, när märrhumöret kommer, nog för att jag har det lite då och då redan men... IMORGON FYLLER JAG TRETTON ÅR! :D


dåtid, lite saknad

Dag 7 - en sak som aldrig får hända!

Att Pigge eller Tossa blir svårt skadade eller sjuka att man måsta ta bort dom. Verkligen INTE! Usch nej, vill inte tänka tanken! Får bara gråten i halsen när jag tänker på det, fynej. NEVER får hända NEVER!



Vill ha

Någon som har råd med allt detta till mig? 8)

Dag 6 - Alla hästar i stallet

Just nu då.
Norrbacka Piggelina aka. Pigge


Vårtösen aka. Tossa


Mohegan aka. Mogge


Mingan


Smedsmyrans Fanny

Sedan har ni då Duke Of Birds aka. Dukke och "Svensken" vet inte vad han heter på riktigt, något lite mer intekommaihågnamn av något slag som jag dock inte har bra bilder på. Svensken har jag inte en enda på.

Piggelina 16 oktober

Långritt och hela köret! I början lät jag henne gå på halvlånga tyglar i ett ändå okej tempo utan att sega eller rusa. Kortade upp vart efter. Traven ville hon rusa ifrån tempot men i slutet trava hon i ett fint tempo som jag ville! Lite seg och blev tröttis efter ett tag men hon kämpade på och nöjd verkade hon va efteråt. Tyckte om att bli lite ompysslad och påkramad i stallet.
Släppte ut henne och kollade lite på när Karola longerade Mingan, nyblivne valacken förresten, i förrgår blev den tappre hingsten valack.
Den killen ska jag nog en vacker dag sitta på. Man såg hur fint steg och allt han hade, OMG säger jag bara! :o
hej jag heter Pigge och jag är söt

Såpass

Hööks har alltså fått in rosa Magic Brush. Själv finns de röda, blåa och gula hos oss (a) och vad ska man säga om dom. Bättre än piggborstar, menat och är ganska bra.
Såna rosa skulle jag inte tacka nej till! :)
Hööks har även fått in ÄKTA Soft Up! Dock finns de bara i dessa färger. Men snygga är dom allt. Nog för att jag kanske inte skulle betala 190 - 200 euro för ett par stigbyglar...
Några av dessa fyra och så ska man ha en snygg outfit till! (y)

Outfit


Gjort för längesen.

Pigge 14 oktober

Hon var dunderfin! Hade ett dunderfint tempo i traven något hon mera brukar vilja rusa ifrån! Hon har urfin i boxen när vi hade ridit klart. Så nöjd över henne igår alltså! Red med sadel, eftersom jag rider fram med rävskinnet. Men det är ändå bra träning för mej. :)


Nikon D3100

Kommer bli min! :DDDD
Haha, nejmen. Vill ha! Hittade en på GeFoto i torsdags för 550 € typ. Nu har man 440 i plånboken, sååå. I vår kanske? Om jag har tur. ;)
En sådan, ungefär. :DD

Till er som har Nikon D3100, är den bra för en nybörjare fast ändå vet lite om de lättaste inställningarna?

Dag 5 - favoritbilder jag har tagit

Dock oredigerade. Sen har jag typ 100 till men vem orkar lägga upp dom? :s

Dag 4 - Det här är jag bra på

Ojojoj. Vad är jag bra på? Jag kan ju säga att jag har absolut världens seriösaste hoppsits! Ni ville inte veta. Okej tillbaka...
Jag har ridit i bara två år men inser att jag har lärt mig massor på bara två år, alltså jag tycker väl att jag är bra på att rida när jag bara ridit två år. Det flesta tänker väl "haha, bra på att rida?". Ni som t.ex sett mig rida för ett år sedan, eller i våras eller något. Det var då. Jag kan säga inte för att skryta. Att jag har lärt mig mer än vad man lär sig på ridskola i 4-5 år sålänge jag ridit hemma! Seriöst, i alla fall på Aftonsol där jag ridit.
Jag har tagit de äkta grunderna på nytt, det ridskolorna inte lär ut från början, där jag gått. Jag är bra på att rida även jag bara ridit i snart 2½ halvt år.
Jag har fått sjukt bra balans på bara en sommar, självförtroende, mer vilja och kan bli kaxig och tuff när det väl kommer det ögonblicket.
- Alltså jag tycker att jag är bra på att rida även att jag bara ridit i 2 år. Om man jämför med en ridskoleryttare som sparkar på hästen i traven, inte kan byta sittben, sitter med armarna åt alla håll och inte änns vet vad "Hästen går över/under lod" betyder och "hästen stödjer på bettet"? ;)
man får väl bjuda lite. Juni -11

Bra på att rida när jag bara ridit i två år. Eller jag vet hur man ska göra för att rida rätt.

Jag lever, hoppas jag

Jag har helt enkelt inte haft tid eller ork att sitta och blogga... Nu är det H Ö S T L O V ! ! Hos mig och jag har det rätt okej. Igår hade jag migrän, kunde inte blogga.
Nu kan jag det, I think. Mer update sen.
Jag tror även att Chrisse har ridit Pigge i måndags, i tisdags var jag sjuk och kunde alltså inte rida och igår migrän och huvve höll på att spricka...
Har dock inte träffat henne men hoppas på det bästa. :)


arkivbild..

Sjuk...
↑↑

Dag 3 - det här behöver jag träna mera på

1. Mina händer, tummarna lever sitt egna lilla liv och behöver höja handen mer. Även fast jag har sadel så "ligger" dom nästan "på" framvalvet.

2. Mina skänklar behöver jag träna mycket på, speciellt när jag rider barbacka brukar jag kuna "dra" upp dom en aning och jag får ont i benen.
3. Mina rumpmuskler. Att jag inte ska sitta och spänna dom i traven t.ex. Jag får en ostadig sits och drar upp benen hela tiden.
4. Blicken! Oftast är den nere i manken eller på mina händer, eller precis framför själva hästen. Då blir även mina axlar"böjda". Alltså när jag höjer blicken kommer axlarna mer räta upp sig och min sits blir bättre.
Skänklarna blir såhär ungefär.


Mina händer ligger på manken här, dom ska vara en bit ovan manken.

Lördag

Var och kollade på Linda - träning i Lördags, var själv inte med utan kollade på. Sedan på kvällen for vi ut och red i skogarna, gick bra, dock var hon lite seg. Hon fick lyfta en hel del på benen. Travade på väg, skulle nog ha tagit sadel eftersom jag inte kan slappna av ordentligt i rumpmusklerna i traven.. ;/
Tjuris i hagen, nu har hon börjat igen. Annars fin att rida. :)
får ursäkta den kassa uppdateringen jag haft >.<

Piggelina 6 oktober

Red ut, gick bra, dock var hon inte lika fin i stallet. Försökte nappa en med tänderna och skrapa/ sparka. Red med sadel, skritt och trav. Gick bra.
sommar! ♥
fast längtar lite till vintern om jag måste vara ärlig. x')
SPANIEN! ♥


Piggelina 6 oktober

Red ut, gick bra, dock var hon inte lika fin i stallet. Försökte nappa en med tänderna och skrapa/ sparka. Red med sadel, skritt och trav. Gick bra.
sommar! ♥
fast längtar lite till vintern om jag måste vara ärlig. x')
SPANIEN! ♥


Dag 2 - när och varför jag började rida

Jag började rida, eller mitt hästintresse började runt 5, 6 års åldern. Ganska sent. Första gånge jag red var på en Islänning som hette Rejkur, någon som mormor kände som hade häst, som numera inte lever.. Dock var jag runt 7-8 års åldern när jag red första gången. Eller blev ledd första gången. x)
(har ingen bild då, eller har men hittar dom inte..)
Första gången jag satt på en häst var när jag och min kusin var till grannstallet och var och hälsade på hästarna. Då var det första gången jag gick sitta på en travare som hette Nobody No (?), kallades "K/Calle". Sen dess har det bara flytit på. Andra gången jag blev ledd på häst var Eldur, skritta fram och tillbaka en sväng. Något år senare började jag på ridskola, Stall Aftonsol. Red där i två år. Under första sommarn efter jag ridit ett år red jag en shettishingst på 5 år, stark som satan men världens underbaraste och den som jag älskar otroligt mycket och saknaden är ännu större. ♥
Han lärde jag mig att byta sittben på och en hel del till.
Sista gången jag red honom, första gången jag for av honom, stack på en åker. x)
Jag hade bara ridit i ett år där, right?

Efter det började jag rida Tossa mer och mer och i November 2010 var vi med i första Linda - träningen, hade då ridit henne i kanske 2½/ 3 månader. :)
I våras föla hon, jag tog hem nog en av det argssintaste ponny jag träffat, men som jag nu lärt mig hanskas med bättre än de första gångerna! När man lärt känna henne så är hon egentligen fanstatiskt go' även fast hon är på sin vakt.

Så har väl min ridkarriär börjat till nu idag. :)

Tredje oktober, för två dagar sen

Fyra månader och två dagar idag ♥
söt sommarbild en vecka efter du kom hit

Du är speciell!

Piggelina 4 oktober

Red ut när Karola & Chrisse körde Svensken. Travade mest men i på hemvägen blev det mest galopp! Bara för skojighetesskull! Och visst, hon kunde hålla ett tempo! Riktigt fin. Skritten var seg men annars jättefin. :)
Något vi behöver mera på är traven och volter i högervarv då hon "tar tag i bettet" eller hur man ska säga, så vi hade tänkt rida lite på bana nästa vecka något så vi kan öva på det.
Efter det tog vi in Tossa och Mogge och myste lite med dom. Gullet mitt. <3
vacker bild från i somras :p

30 - dagars listan

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Jag kör också detta dårå! :)
Skippar det andra, detta ser roligare ut.

Jag har många favorithästar, men den hästen som ligger mig mycket varmt om hjärtat är Tossa. ♥
Hon har det där lilla extra och är speciell.


blogg.se förstör kvalitén..

Min uppdatering

Har varit kass!
Skolan är mycket, har prov dennavecka åxå. Så ni får acca det..
Igår red Chrisse Pigge, hon rider henne varje måndag eftersom jag simmar. Hoppas det gick bra, har inte hört med henne, får hoppas på det bästa! :)
I helgen hade jag tjejhelg så hann inte rida något. I söndags när jag kom hem höll jag på att somna i soffan. Men ska försöka uppdatera lite mer nu.
-
Red i alla fall Pigge på fredagen, gick bra, hon var lite seg men försökte ändå. Nu mera är det bara skogsridning och intervaller (om man har tur). Banan är inte klar så man kan inte rida på bana och de mesta åkrar är redan "omgjorda" till vintern...
Men det går sakta framåt! :D


Trött

Orkar inget just nu. Var uppe sent, vakna tidigt. Skriver mer någon annan dag eller ikväll om jag orkar. C yay!
söta, underbara ♥

RSS 2.0